Afbeelding invoegen

Harmoniekoepel 2017 
 
 Het derde zomerseizoen van de Harmoniekoepel in Nieuw-Vennep werd  op vrijdag 5 mei geopend met een groots bevrijdingsfeest. Voor wie het allemaal terug wil beleven hebben we een fotoalbum met ruim 40 foto's van de meeste activiteiten.
 
De koepelorganisatie heeft dit moment aangegrepen om de herkenbaarheid van de muziekkoepel te vergroten door een nieuw eigen logo te lanceren. Het bijgaande logo zal vanaf nu worden gebruikt op flyers, posters en in alle publiciteitsuitingen in de diverse media. 
Op ons programma voor de komende zomermaanden staan zeer afwisselende activiteiten,er van uitgaande dat er voor iedereen wat bij is om zich een paar uurtjes goed te kunnen vermaken op het Harmonieplein. 
 
De maand juni staat in het teken van de 'kunstenaars' en kunstliefhebbers in Haarlemmermeer.
De officiële opening van deze culturele manifestatie IKTOON wordt dit jaar gehouden op zaterdag 3 juni op het Harmonieplein. Ook dit is een samenwerking van de Harmoniekoepel met Pier K en Stichting Maatvast. 

Voor het eerst dit seizoen, op zaterdag 15 juli, gaan we samen met Vluchtelingenwerk een Multicultureel Festival organiseren voor iedereen, maar vooral ook voor statushouders in Haarlemmermeer. 

Op zaterdag 23 september is er wederom de grote Ontmoetingscentrum Kofferbakdag met veel muziek gecombineerd met de activiteiten van de Indian Summer Market in Nieuw-Vennep.
 
Het seizoen 2017 zal in december worden afgesloten met een kerstmarkt ten behoeve van de Voedselbank. 
 
Voor meer informatie en/of vragen over de activiteiten rond de Harmoniekoepel kun je e-mailen naar harmoniekoepel@gmail.com.  
 
29 maart 2017


De Harmoniekoepel op het Harmonieplein, wens van de dorpsraad

Een strijkkwartet, swingende bands maar ook dans en toneel: het is allemaal mogelijk in de nieuwe muziekkoepel op het Harmonieplein. "Iedereen die hier wil optreden kan zich melden”, zegt Piet Kwak van de Dorpsraad én lid van de koepelcommissie.
Piet Kwak is verguld met de muziekkoepel. "Nieuw-Vennep is een prettig, vriendelijk dorp.
Ik woon er nu dertig jaar en het is hier goed toeven. Maar een echte dorpskern ontbreekt.      
Het Harmonieplein moet het sociaal-cultureel hart van Nieuw-Vennep worden. 
  Afbeelding invoegen    
Pier-K zit er al en het Ontmoetingscentrum. Nu komt de muziekkoepel erbij: een plek voor ontmoetingen, kunst en evenementen.” De muziekkoepel was al jarenlang een wens van de Dorpsraad, vertelt Kwak. Toen de gemeente geld ter beschikking stelde voor een kunstwerk was één en één snel opgeteld. Vijf kunstenaars werden uitgenodigd om een schetsontwerp te maken. Gemeente, Pier-K en de Dorpsraad kozen unaniem voor Frank Halmans. Zijn ontwerp bestaat uit gietijzeren pilaren, in de vorm van boomstammen, met daarop rupsen die in het dak transformeren tot vlinders: een poëtische verbeelding van het muzikale scheppingsproces.  
Op 26 april 2014 werd de koepel feestelijk geopend door de burgemeester. 
 


Optreden in de Harmoniekoepel?

Verenigingen, artiesten of anderen die willen optreden in de koepel of hier een activiteit willen organiseren, kunnen mailen naar harmoniekoepel@gmail.com of bellen naar Piet Kwak, telefoon 06 45 26 39 99.

 Afbeelding invoegen