Harmonie koepel heeft een eigen website 
 
Afbeelding invoegen   Agenda Harmoniekoepel 

 
Voor meer informatie en/of vragen over de activiteiten rond de Harmoniekoepel kun je e-mailen naar harmoniekoepel@gmail.com.

 
 
Afbeelding invoegen

 
FULL COLOUR FESTIVAL
 
HAARLEMMERMEER 
Kort verslag van het 1ste Full Colour Festival.
Het festival, georganiseerd door de koepel commissie, met steun van Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer, Maatvast, Pier K, 1Gift2share, Sportservice Haarlemmermeer en de Dorpsraad werd druk bezocht. De gehele middag was het plein gevuld met enthousiaste bezoekers, die genoten van de vele verschillende muziekoptredens en konden smullen van heerlijke lekkernijen, uit o.a. Syrië, Koerdistan, Iritrea, Soedan, andere Afrikaanse landen de Molukken, en niet te vergeten van onze eigen Vennepse ijsco. Het festival werd geopend door wethouder Marjolein Steffens, deze keer geassisteerd door Yeseed Said die haar mooie toespraak vertaalde.
De Full Colour band, bestaande uit 20 muzikanten uit Syrië en Nederland opende het Festival muzikaal. Heel bijzonder hierbij was het optreden van een groep Syrische vluchtelingen kinderen, die Vader Jakob zongen in het Nederlands en het Syrisch.
De hele middag waren er optredens, indrukwekkend was het optreden en het verhaal van de Molukse Band Tifa Maluku. Ook voor de jeugd was gezorgd door optredens van DJ’s uit Afrika en Nieuw-Vennep, ook het springkussen was zeer populair en op 3 velden was een Internationaal jeugd voetbaltoernooi. Er werd gestreden om de 1ste Full Colour Festival gouden schoen! Op het grasveld tegen over Pier K konden bezoekers onder leiding van een graffiti kunstenaar op een groot bord een graffiti kunstwerk maken, wat met dank aan de gemeente nu daar een semi permanente plaats heeft gekregen. Regelmatig was het plein te klein als er tussen de 20 kleurrijke kramen en de terrassen spontaan werd gedanst op de aanstekelijke muziek van de vele kleurrijke bands.Het was duidelijk feest, wat muzikaal werd afgesloten door de Back to Basic Session Band, ondersteund door optredens van meerdere lokale zangers en zangeressen. Heel bijzonder was het slotnummer waarbij alle muzikanten van die dag inclusief het kinderkoor in en op de trappen van de Koepel, gezamenlijk met het volle Harmonieplein het toepasselijke nummer, "We are the world” zongen. Wat later op de avond op social media werd omgedoopt naar "We are Nieuw-Vennep”. Kortom, het was een dag waarop alle Vennepers elkaar konden leren kennen. klik hier voor fotoalbum 


 
 Afbeelding invoegen

Algemene informatie over 2017
 
  • Het derde zomerseizoen van de Harmoniekoepel in Nieuw-Vennep werd  op vrijdag 5 mei geopend met een groots bevrijdingsfeest. Voor wie het allemaal terug wil beleven hebben we een fotoalbum met ruim 40 foto's van de meeste activiteiten. 
  • De koepelorganisatie heeft dit moment aangegrepen om de herkenbaarheid van de muziekkoepel te vergroten door een nieuw eigen logo te lanceren. Het bijgaande logo zal vanaf nu worden gebruikt op flyers, posters en in alle publiciteitsuitingen in de diverse media. 
  • Voor het eerst dit seizoen, werd op zaterdag 15 juli, in samenwerking met Vluchtelingenwerk een Multicultureel Festival georganiseerd voor iedereen, maar vooral ook voor statushouders in Haarlemmermeer. Klik hier voor fotoalbum
 
update 23 juli 2017


De Harmoniekoepel op het Harmonieplein, wens van de dorpsraad

Een strijkkwartet, swingende bands maar ook dans en toneel: het is allemaal mogelijk in de nieuwe muziekkoepel op het Harmonieplein. "Iedereen die hier wil optreden kan zich melden”, zegt Piet Kwak van de Dorpsraad én lid van de koepelcommissie.
Piet Kwak is verguld met de muziekkoepel. "Nieuw-Vennep is een prettig, vriendelijk dorp.
Ik woon er nu dertig jaar en het is hier goed toeven. Maar een echte dorpskern ontbreekt.      
Het Harmonieplein moet het sociaal-cultureel hart van Nieuw-Vennep worden. 
  Afbeelding invoegen    
Pier-K zit er al en het Ontmoetingscentrum. Nu komt de muziekkoepel erbij: een plek voor ontmoetingen, kunst en evenementen.” De muziekkoepel was al jarenlang een wens van de Dorpsraad, vertelt Kwak. Toen de gemeente geld ter beschikking stelde voor een kunstwerk was één en één snel opgeteld. Vijf kunstenaars werden uitgenodigd om een schetsontwerp te maken. Gemeente, Pier-K en de Dorpsraad kozen unaniem voor Frank Halmans. Zijn ontwerp bestaat uit gietijzeren pilaren, in de vorm van boomstammen, met daarop rupsen die in het dak transformeren tot vlinders: een poëtische verbeelding van het muzikale scheppingsproces.  
Op 26 april 2014 werd de koepel feestelijk geopend door de burgemeester. 
 


Optreden in de Harmoniekoepel?

Verenigingen, artiesten of anderen die willen optreden in de koepel of hier een activiteit willen organiseren, kunnen mailen naar harmoniekoepel@gmail.com of bellen naar Piet Kwak, telefoon 06 45 26 39 99.

 Afbeelding invoegen