Nieuwe Kom 

 In het stedenbouwkundig plan staan de plannen beschreven die de gemeente heeft met de Nieuwe Kom, het centrum van Nieuw-Vennep. Hierin staat beschreven wat de uitgangspunten en voorwaarden zijn waaraan het nieuwe centrum moet voldoen. Omdat het belangrijk is dat de nieuwe dorpskern van Nieuw-Vennep een plek wordt waar alle Vennepers zich thuis voelen, zijn de Nieuw-Vennepers betrokken bij het opstellen van het stedenbouwkundig plan.  (2003)

 
 

 Bols Pionier
 

  Het gebied ligt tussen de Venneperweg, de Westerdreef en de Operaweg. Er kunnen op termijn ongeveer 2000 nieuwe woningen gebouwd worden, vooral appartementen. De nieuwe woningen die hier misschien komen worden samen met de bestaande bedrijven zo goed mogelijk in de nieuwe buurt ingepast. Het masterplan 
Voordat de verandering kan plaatsvinden, maakt de gemeente in overleg met een aantal ontwikkelaars een masterplan voor het Pionier-Bolsterrein. Voor het concept-masterplan willen we ook graag weten wat u vindt van de plannen, om daar zoveel mogelijk rekening mee te houden nemen in de ontwikkeling van het terrein. Als het masterplan af is, stelt het de voorwaarden waar de plannen aan moeten voldoen.  Het masterplan wordt de basis voor een nieuw bestemmingsplan.

Meer informatie klik hier voor de website van de gemeente.

 

Veldbloemstraat

 Dit is een voorlopig plan voor betaalbare woningen aan de Veldbloemstraat.

De gemeente bekijkt samen met woningcorporatie Ymere of er woningen gebouwd kunnen worden op de voormalige plek van de Rehobothschool. Deze voormalige school aan de Veldbloemstraat is in 2015 gesloopt. Vanaf toen is het onbebouwd gebleven.
Het plan bestaat uit 43 woningen.Samen met buurtbewoners
De gemeente en woningcorporatie Ymere hebben begin april een brief verzonden naar alle buurtbewoners van de Veldbloemstraat. Met deze brief hadden zij hen ook willen uitnodigen voor een informatiebijeenkomst, waarop zij graag meningen en inbreng horen. Op korte termijn kan dit helaas niet vanwege de coronacrisis. De noodzaak voor meer betaalbare woningen in onze gemeente blijft. Ook in deze tijden. 

Als u hier klikt, vindt u de videopresentatie over het voorlopige plan. 
 
Klik hier voor meer informatie van de gemeente.
       
 

Westerdreefkwartier


 
Precies waar de Westerdreef en de Venneperweg elkaar kruisen, komt het Westerdreefkwartier. Een aantrekkelijk nieuwbouwplan op een gunstige locatie. Hier woont u comfortabel en nieuw met alle bestaande voorzieningen binnen handbereik. Westerdreefkwartier bestaat uit 90 appartementen in zeven verschillende types en 6 eengezinswoningen. Dus of u een doorstart maakt met het gezin of op zoek bent naar een plek waar u samen ontspannen oud kunt worden, u vindt het hier! Parkeer straks uw auto op een eigen parkeerplaats en geniet op mooie dagen op het balkon, uw tuin of in de groene binnentuin. Binnenkort maken we meer bekend over de appartementen en eengezinswoningen. Lees alvast meer over de locatie en ontdek of het Westerdreefkwartier de plek is waar u zou willen wonen.De ideale locatie"Westerdreefkwartier wordt gebouwd op een locatie die nu bekend staat om haar bedrijvigheid. Het grootste deel hiervan verdwijnt en hiervoor komt comfortabele nieuwbouw in de plaats.
 

 Kroonzicht
 
Het project Kroonzicht Het kleinschalige project Kroonzicht wordt gerealiseerd op de hoek van de Venneperweg en Sportveldweg. Een centrale ligging in het ‘oude’ centrum van Nieuw-Vennep. Er worden een riante vrijstaande woning en 18 comfortabele appartementen gerealiseerd met eigen parkeervoorziening.
Het appartementencomplex in Kroonzicht is een kleinschalig complex met 18 ruime appartementen met een fijne tuin met als eyecatcher een prachtige, oude kastanjeboom waar alle bewoners heerlijk kunnen genieten van het buitenleven. De toegang met lift zorgt voor een rustige, veilige en comfortabele entree. De toepassing van robuuste en natuurlijke materialen als baksteen, aluminium en zink vormen de karakteristieke kenmerken van het appartementencomplex. Heldere gevellijnen en stoere details zorgen voor een sterke en solide uitstraling: een markante verschijning aan de Venneperweg.
 
Prijzen liggen rond de 500.000 euro
 Klik hier voor de website 
       
 

Op ’t Hof
 

  Op ’t Hof, gelegen op de hoek Hoofdweg Westzijde/Zuiderdreef te Nieuw-Vennep.
Op de locatie, waar momenteel bedrijfsloodsen staan, worden 23 eengezinswoningen gerealiseerd. De Ontwikkelcombinatie Hoofdweg Nieuw-Vennep VOF – een samenwerking tussen Did Vastgoedontwikkeling en Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. – heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Thunnissen Bouw voor de realisatie van 23 eengezinswoningen in Nieuw-Vennep. De bedrijfsloodsen op de locatie maken plaats voor woningen, die zo gepositioneerd zijn dat een hof ontstaat. Een ideale situatie, bewoners kunnen namelijk kiezen voor de privacy van de achtertuin of de sociale interactie van het veilige autovrije hof aan de voorzijde. Het hof wordt samen met de toekomstige kopers zo ingericht dat spelen, bewegen en ontmoeten in een groene omgeving wordt gestimuleerd. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbrengen van een speelvoorziening, het creëren van ontmoetingsplekken en een toegankelijke padenstructuur in een groene setting.

Klik hier voor website

 

Pagina is nog onder constructie