Agenda Harmoniekoepel 2019
 
 
Voor meer informatie en/of vragen over de activiteiten rond de Harmoniekoepel kun je e-mailen naar harmoniekoepel@gmail.com.

 
8 en 9 juni Watsom Festival

 
Het Watsom festival is een Thais feest waarvan de opbrengst is voor de Watsom Boedha tempel in Thailand.  Een 30 tal marktkramen zullen Thaise producten zoals sieraden, kleding, snuisterijen en voedsel verkopen. In de koepel wordt Thaise muziek gemaakt en voor de koepel wordt gedanst. 
Het is een twee-daags festival op zaterdag 8 juni van 10.00 tot 22.00 uur en op zondag 9 juni van 10.00 tot 20.00 uur  Men verwacht veel Thaise families vanuit heel Nederland, en hopen natuurlijk dat ook veel Vennepers dit weekend het feest zullen bezoeken, de toegang is gratis. De organisatie is in handen van Somkid en Gert Jan van Somkido planten en bloemen, bekend van hun marktkraam op donderdag en hun winkel in de Elemastraat.  De stichtingen  Maatvast, Pier K en de Harmoniekoepelcommissie adviseren en ondersteunen het evenement.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

8 mei 2019

     
 

29 JUNI HET FULL COLOUR FESTIVAL
Dit festival organiseren wij weer samen met Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer en is een festival van veelkleurigheid met deelnemers van heel veel landen. Er is een modeshow en dit jaar zijn er kleine gratis proeverijen van heerlijke hapjes uit verschillende landen. Vanuit de koepel is er de hele dag live muziek. Ook zullen er optredens zijn van het Iktoon festival. 

28 SEPTEMBER, DE MUZIKALE BBQ EN BURENDAG
Deze burendag is natuurlijk bedoeld voor onze eigen buren aan het Harmonieplein, maar ook als welkom aan de bewoners van de Nieuwe Kom. Onder het genot van lekker eten, drinken en live muziek kunnen we kennismaken met elkaar en elkaar informeren over de mogelijkheden van ons mooi Nieuw-Vennep en omstreken
20 DECEMBER HARMONIEKOEPEL KERSTMARKT
Het is de bedoeling dat dit een grote kerstmarkt wordt in tenten die op het plein staan. De hoogste kerstverlichting van Nieuw-Vennep zal van veraf te zien zijn, natuurlijk komt de kerstman, er is veel live muziek en kun je genieten van lekkere hapjes, oliebollen, warme wijn en chocomel. Het wordt een traditioneel familiekerstfeest.
 
15 maart 2019
 
 
Saamhorigheid groot tijdens 2e FULL COLOUR FESTIVAL 
HAARLEMMERMEER 2018
 
 

 
Op zaterdag 30 juni was de Harmoniekoepel Nieuw Vennep het kleurig middelpunt van het tweede
Full Colour Festival Haarlemmermeer. Op het zonovergoten Harmonieplein was tussen 11.00 u en 16.00 door de organisatie, bestaande uit de vrijwilligers van de Harmoniekoepelcommissie in samenwerking met Stichting Maatvast, Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer, Pier K, Dorpsraad Nieuw Vennep en Team Sportservice Haarlemmermeer een afwisselend programma samengesteld
met vertier voor iedereen.
Het belangrijkste doel van dit festival is de activering van statushouders en het tot stand brengen van verbinding tussen hen en de inwoners van onze gemeente, met als thema: "Onbekend maakt onbemind, en bekend maakt bemind”.
De deelnemers kwamen onder anderen uit Syrie, Erithrea, Angola, Marokko, Irak en Venezuela. Er waren meer dan 20 kramen gevuld met lekkere hapjes en speciale spulletjes.
Het festival werd om 11.00 uur officieel geopend met een speech van wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen, waarna het muzikale gedeelte van start ging met een spetterend optreden van hip/hop/rap groep Fuji uit Hoofddorp. Dat muziek de beste manier is om mensen met elkaar te verbinden werd wel duidelijk met het concert van Syrische musici met zangeressen en een dansgroep. In kader van de afsluiting van Iktoon traden ze gezamenlijk op met Nederlandse violisten onder leiding van dirigent Erik Waeerts. Ook het optreden van de gemengde koren met de kinderkoren uit o.a. AZC Katwijk werd goed ontvangen.
Het muzikale gedeelte werd om 16.00 uur afgesloten met een swingend concert van Djembe band Zamana. 
 
Hoogtepunt van dit geslaagde festival was de internationale modeshow met als titel: integratie in de Mode, waar 16 modellen uit diverse landen op een echte catwalk, de creaties van vijfkledingontwerpers showden afkomstig uit Syrie, Marokko, Angola, Tadzikistan en Venezuela. Dejonge modellen waren geïnstrueerd door Miss Holland en muzikaal begeleid door DJ de la Fresco.Veel bezoekers zijn dit jaar vooral op de modeshow afgekomen: rond de 800.Er waren drankjes op de terrassen en de kinderen genoten van diverse sportuitingen zoalsvoetballen, skilopen, sjoelen, bellenblazen en het springkussen. Ook konden ze tasjes versieren. Deijscoman deed goede zaken.
 
Publiciteit:In aanloop naar het festival zijn vooraankondigingen, interviews en advertenties in de vorm van deflyer van het festival geplaatst in Haarlems Dagblad, Witte Weekblad Nieuw Vennep, NieuwsbladHaarlermmermeer, Infomeer. Beelden en interviews zijn uitgezonden op RTVNH, Agenda RTVNH, lokale omroep Meerradio en diverse sociale media.Flyers zijn verspreid in alle buurthuizen, in winkelcentrum Symfonie en sportkantines 
 
 19 juli 2018

 

Foto's en video's

Video opnamen van o.a de parade met legertrucks en impressie van de optredens   klik hier  (5:49 min)

Video met compilatie van foto's ondersteund met op het plein gespeelde muziek klik hier  (5:36 min.)
 
 update 10 mei 2018

 
    Afbeelding invoegen


 
 
Afbeelding invoegen

 
FULL COLOUR FESTIVAL
 
HAARLEMMERMEER 
Kort verslag van het 1ste Full Colour Festival.
Het festival, georganiseerd door de koepel commissie, met steun van Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer, Maatvast, Pier K, 1Gift2share, Sportservice Haarlemmermeer en de Dorpsraad werd druk bezocht. De gehele middag was het plein gevuld met enthousiaste bezoekers, die genoten van de vele verschillende muziekoptredens en konden smullen van heerlijke lekkernijen, uit o.a. Syrië, Koerdistan, Iritrea, Soedan, andere Afrikaanse landen de Molukken, en niet te vergeten van onze eigen Vennepse ijsco. Het festival werd geopend door wethouder Marjolein Steffens, deze keer geassisteerd door Yeseed Said die haar mooie toespraak vertaalde.
De Full Colour band, bestaande uit 20 muzikanten uit Syrië en Nederland opende het Festival muzikaal. Heel bijzonder hierbij was het optreden van een groep Syrische vluchtelingen kinderen, die Vader Jakob zongen in het Nederlands en het Syrisch.
De hele middag waren er optredens, indrukwekkend was het optreden en het verhaal van de Molukse Band Tifa Maluku. Ook voor de jeugd was gezorgd door optredens van DJ’s uit Afrika en Nieuw-Vennep, ook het springkussen was zeer populair en op 3 velden was een Internationaal jeugd voetbaltoernooi. Er werd gestreden om de 1ste Full Colour Festival gouden schoen! Op het grasveld tegen over Pier K konden bezoekers onder leiding van een graffiti kunstenaar op een groot bord een graffiti kunstwerk maken, wat met dank aan de gemeente nu daar een semi permanente plaats heeft gekregen. Regelmatig was het plein te klein als er tussen de 20 kleurrijke kramen en de terrassen spontaan werd gedanst op de aanstekelijke muziek van de vele kleurrijke bands.Het was duidelijk feest, wat muzikaal werd afgesloten door de Back to Basic Session Band, ondersteund door optredens van meerdere lokale zangers en zangeressen. Heel bijzonder was het slotnummer waarbij alle muzikanten van die dag inclusief het kinderkoor in en op de trappen van de Koepel, gezamenlijk met het volle Harmonieplein het toepasselijke nummer, "We are the world” zongen. Wat later op de avond op social media werd omgedoopt naar "We are Nieuw-Vennep”. Kortom, het was een dag waarop alle Vennepers elkaar konden leren kennen. klik hier voor fotoalbum 


 
 Afbeelding invoegen


De Harmoniekoepel op het Harmonieplein, wens van de dorpsraad

Een strijkkwartet, swingende bands maar ook dans en toneel: het is allemaal mogelijk in de nieuwe muziekkoepel op het Harmonieplein. "Iedereen die hier wil optreden kan zich melden”, zegt Piet Kwak van de Dorpsraad én lid van de koepelcommissie.
Piet Kwak is verguld met de muziekkoepel. "Nieuw-Vennep is een prettig, vriendelijk dorp.
Ik woon er nu dertig jaar en het is hier goed toeven. Maar een echte dorpskern ontbreekt.      
Het Harmonieplein moet het sociaal-cultureel hart van Nieuw-Vennep worden. 
  Afbeelding invoegen    
Pier-K zit er al en het Ontmoetingscentrum. Nu komt de muziekkoepel erbij: een plek voor ontmoetingen, kunst en evenementen.” De muziekkoepel was al jarenlang een wens van de Dorpsraad, vertelt Kwak. Toen de gemeente geld ter beschikking stelde voor een kunstwerk was één en één snel opgeteld. Vijf kunstenaars werden uitgenodigd om een schetsontwerp te maken. Gemeente, Pier-K en de Dorpsraad kozen unaniem voor Frank Halmans. Zijn ontwerp bestaat uit gietijzeren pilaren, in de vorm van boomstammen, met daarop rupsen die in het dak transformeren tot vlinders: een poëtische verbeelding van het muzikale scheppingsproces.  
Op 26 april 2014 werd de koepel feestelijk geopend door de burgemeester. 
 


Optreden in de Harmoniekoepel?

Verenigingen, artiesten of anderen die willen optreden in de koepel of hier een activiteit willen organiseren, kunnen mailen naar harmoniekoepel@gmail.com of bellen naar Piet Kwak, telefoon 06 45 26 39 99.

 Afbeelding invoegen