Agenda Harmoniekoepel 2019

Voor meer informatie en/of vragen over de activiteiten rond de Harmoniekoepel kun je e-mailen naar harmoniekoepel@gmail.com.

28 SEPTEMBER, DE MUZIKALE BBQ EN BURENDAG
Deze burendag is natuurlijk bedoeld voor onze eigen buren aan het Harmonieplein, maar ook als welkom aan de bewoners van de Nieuwe Kom. Onder het genot van lekker eten, drinken en live muziek kunnen we kennismaken met elkaar en elkaar informeren over de mogelijkheden van ons mooi Nieuw-Vennep en omstreken
20 DECEMBER HARMONIEKOEPEL KERSTMARKT
Het is de bedoeling dat dit een grote kerstmarkt wordt in tenten die op het plein staan. De hoogste kerstverlichting van Nieuw-Vennep zal van veraf te zien zijn, natuurlijk komt de kerstman, er is veel live muziek en kun je genieten van lekkere hapjes, oliebollen, warme wijn en chocomel. Het wordt een traditioneel familiekerstfeest.

15 maart 2019

2e FULL COLOUR FESTIVAL HAARLEMMERMEER 2019

Op zaterdag 30 juni was de Harmoniekoepel Nieuw Vennep het kleurig middelpunt van het tweede Full Colour Festival Haarlemmermeer. Op het zonovergoten Harmonieplein was tussen 11.00 u en 16.00 door de organisatie, bestaande uit de vrijwilligers van de Harmoniekoepelcommissie in samenwerking met Stichting Maatvast, Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer, Pier K, Dorpsraad Nieuw Vennep en Team Sportservice Haarlemmermeer een afwisselend programma samengesteld met vertier voor iedereen.
Het belangrijkste doel van dit festival is de activering van statushouders en het tot stand brengen van verbinding tussen hen en de inwoners van onze gemeente, met als thema: "Onbekend maakt onbemind, en bekend maakt bemind”.
De deelnemers kwamen onder anderen uit Syrie, Erithrea, Angola, Marokko, Irak en Venezuela. Er waren meer dan 20 kramen gevuld met lekkere hapjes en speciale spulletjes.
Het festival werd om 11.00 uur officieel geopend met een speech van wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen, waarna het muzikale gedeelte van start ging met een spetterend optreden van hip/hop/rap groep Fuji uit Hoofddorp. Dat muziek de beste manier is om mensen met elkaar te verbinden werd wel duidelijk met het concert van Syrische musici met zangeressen en een dansgroep. In kader van de afsluiting van Iktoon traden ze gezamenlijk op met Nederlandse violisten onder leiding van dirigent Erik Waeerts. Ook het optreden van de gemengde koren met de kinderkoren uit o.a. AZC Katwijk werd goed ontvangen.
Het muzikale gedeelte werd om 16.00 uur afgesloten met een swingend concert van Djembe band Zamana.

Hoogtepunt van dit geslaagde festival was de internationale modeshow met als titel: integratie in de Mode, waar 16 modellen uit diverse landen op een echte catwalk, de creaties van vijfkledingontwerpers showden afkomstig uit Syrie, Marokko, Angola, Tadzikistan en Venezuela. Dejonge modellen waren geïnstrueerd door Miss Holland en muzikaal begeleid door DJ de la Fresco.Veel bezoekers zijn dit jaar vooral op de modeshow afgekomen: rond de 800.Er waren drankjes op de terrassen en de kinderen genoten van diverse sportuitingen zoalsvoetballen, skilopen, sjoelen, bellenblazen en het springkussen. Ook konden ze tasjes versieren. Deijscoman deed goede zaken.

Publiciteit:In aanloop naar het festival zijn vooraankondigingen, interviews en advertenties in de vorm van deflyer van het festival geplaatst in Haarlems Dagblad, Witte Weekblad Nieuw Vennep, NieuwsbladHaarlermmermeer, Infomeer. Beelden en interviews zijn uitgezonden op RTVNH, Agenda RTVNH, lokale omroep Meerradio en diverse sociale media.Flyers zijn verspreid in alle buurthuizen, in winkelcentrum Symfonie en sportkantines

19 juli 2018

5 mei 2019

Foto's en video's

Video opnamen van o.a de parade met legertrucks en impressie van de optredens   klik hier  (5:49 min)

Video met compilatie van foto's ondersteund met op het plein gespeelde muziek klik hier  (5:36 min.)

update 10 mei 2018

De Harmoniekoepel op het Harmonieplein, wens van de dorpsraad

Een strijkkwartet, swingende bands maar ook dans en toneel: het is allemaal mogelijk in de nieuwe muziekkoepel op het Harmonieplein. "Iedereen die hier wil optreden kan zich melden”, zegt Piet Kwak van de Dorpsraad én lid van de koepelcommissie.
Piet Kwak is verguld met de muziekkoepel. "Nieuw-Vennep is een prettig, vriendelijk dorp.
Ik woon er nu dertig jaar en het is hier goed toeven. Maar een echte dorpskern ontbreekt.
Het Harmonieplein moet het sociaal-cultureel hart van Nieuw-Vennep worden.
  Afbeelding invoegen
Pier-K zit er al en het Ontmoetingscentrum. Nu komt de muziekkoepel erbij: een plek voor ontmoetingen, kunst en evenementen.” De muziekkoepel was al jarenlang een wens van de Dorpsraad, vertelt Kwak. Toen de gemeente geld ter beschikking stelde voor een kunstwerk was één en één snel opgeteld. Vijf kunstenaars werden uitgenodigd om een schetsontwerp te maken. Gemeente, Pier-K en de Dorpsraad kozen unaniem voor Frank Halmans. Zijn ontwerp bestaat uit gietijzeren pilaren, in de vorm van boomstammen, met daarop rupsen die in het dak transformeren tot vlinders: een poëtische verbeelding van het muzikale scheppingsproces.
Op 26 april 2014 werd de koepel feestelijk geopend door de burgemeester.

Optreden in de Harmoniekoepel?

Verenigingen, artiesten of anderen die willen optreden in de koepel of hier een activiteit willen organiseren, kunnen mailen naar harmoniekoepel@gmail.com of bellen naar Piet Kwak, telefoon 06 45 26 39 99.