Dorpsraad wil bruisend centrum

Uit onze bewonersonderzoeken en gesprekken met inwoners van Nieuw-Vennep blijkt steeds weer dat Vennepers het belangrijk vinden dat ‘hun’ centrum weer levendig wordt. De bouwkavels moeten bebouwd worden, lege winkelpanden weer verhuurd en een paar gezellige terrasjes aangelegd. We zijn blij dat aan de Jonkheer van de Pollstraat binnenkort gebouwd gaat worden. Maar dat biedt geen oplossingen voor het centrum. Natuurlijk begrijpen we dat daar heel veel partijen bij betrokken zijn, dat het winkelgedrag gewijzigd is en dat het economisch ook allemaal moet kunnen. 
  Afbeelding invoegen    
Maar dat biedt geen oplossingen voor het centrum. Natuurlijk begrijpen we dat daar heel veel partijen bij betrokken zijn, dat het winkelgedrag gewijzigd is en dat het economisch ook allemaal moet kunnen. Toch zijn er genoeg kansen en die moeten we wel benutten. De Vennepse Raden, dat zijn wijkraad Linquenda, wijkraad Getsewoud en de Dorpsraad, hebben de belangrijkste punten op een rij gezet: De Vennepse Raden vinden een bruisend centrum belangrijk.
Daarom willen we: 
  • Een centrummanager, die voor minimaal 20 uur in de week ondersteunt bij de ontwikkelingsplannen en -ontwikkeling
  • Bouwen vanuit de Venneperstraat met winkels en woningen waarbij de gemeente meer inspanning moet leveren om de partijen te sturen
  • Horeca centreren op het Venneperplein, bij voorkeur na herinrichting zoals opschuiving van de middenstrook richting Venneperweg-noordzijde en een tweebaansweg langs het winkelcentrum
  • Verbeteren van herkenbaarheid en toegankelijkheid van winkelcentrum De Symfonie
  • Betere bereikbaarheid van het centrum
  • Een mooi Marktgebouw, dat goed bereikbaar is en voldoende parkeergelegenheid heeft
  • Een Medisch Centrum, inclusief een parkeerregime voor vrij parkeren. 

Uiteraard willen we graag betrokken worden en blijven bij de plannen en zullen we ons inspannen om een waardevolle bijdrage te leveren aan het tot stand komen van een bruisend centrum.Natuurlijk hebben we onze standpunten verder uitgewerkt. Daar is ook een uitgebreid verslag van geschreven dat u hier kunt lezen. Ook hebben we de krantenartikelen van eind januari voor u als pdf.