Even voorstellen........... Frans Engelander

Afbeelding invoegen

Als nieuw verkozen bestuurslid van de Dorpsraad Nieuw-Vennep wil ik mij graag even aan u voorstellen.

Mijn naam is Frans Engelander, ben 50 jaar en woon inmiddels 8 jaar in Nieuw-Vennep met mijn vrouw Tosca.
Samen zijn wij de ouders van 1 zoon en 2 dochters in de leeftijd van 15, 12 en 9 jaar oud.
Daarnaast hebben wij nog een schat van hond. Een Bearded Collie van nu anderhalf jaar oud.

In mijn vrije tijd varen we af en toe een leuk tochtje met onze oude zeilboot, Het is een fantastische manier om op het water onze mooie Bollenstreek te ontdekken. Daarnaast vind ik het leuk om af en toe op de mountainbike of op de racefiets te stappen.
Samen met ons gezin wandelen wij vaak met onze hond in de vele natuurgebieden die Nederland rijk is.  In de zomervakantie mag ik graag de duiksport beoefenen om het mooie onderwaterleven te ontdekken.

Mijn beroep kan ik het beste omschrijven als ICT Netwerk Consultant. Ben nu ongeveer 27 jaar actief binnen de ICT branche.
Ik word ingehuurd door bedrijven om veel uitdagende projecten op te pakken. Meestal word ik op de niet alledaagse zwaardere projecten gezet. Mijn talent ligt niet alleen op het technische vlak maar zeker ook in het snel contacten leggen, met verschillende afdelingen /instanties, om projecten te doen slagen.  Binnen de ICT wereld is het configureren van machines over het algemeen vrij abstract. Omdat ik in mijn vrije tijd veel energie krijg van de natuur zocht ik naar "hobbyprojecten" om mij op welke manier dan ook in te zetten voor de natuur.

De link was snel gelegd. Ik besloot een webpagina te maken om projecten wereldwijd te ondersteunen die voornamelijk als doel hebben meer bomen te planten.  https://www.facebook.com/trees4ourfuture/

Naast de webpagina ging ik mij steeds meer verdiepen in de groenvoorziening in en rondom ons prachtige Nieuw-Vennep.

Tijdens mijn vele mailcontacten met verschillende instanties kwam ik in gesprek met leden van de Dorpsraad en werd ik uitgenodigd om eens een vergadering bij te wonen.
Tijdens de bijeenkomst zag ik een groep enthousiaste dorpsgenoten die veel energie steken in allerlei interessante onderwerpen zoals o.a Groenvoorziening, Jeugdzaken, Schiphol, Infrastructuur enz.

Mijn grootvader heeft ook in allerlei besturen gezeten en dus weet ik niet beter dan dat het eigenlijk
de normaalste zaak van de wereld is om mee te denken over zaken die in jouw straat, buurt, dorp of stad spelen. De dorpsraad heeft veel ervaring in huis dus is het voor mij een unieke kans mee te kijken in de wijze keuken van de Dorpsraad.
Gewoon om te ontdekken hoe bepaalde processen werken richting allerlei instanties.

Zo zal ik mij binnen de Dorpsraad in het bijzonder richten op de Groenvoorziening. Dit doe ik gelukkig niet alleen maar met een team van bevlogen commissieleden.  Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met de bewoners, de Dorpsraad en de verschillende instanties die wij mogen bezoeken.

Alles met als doel om gezamenlijk met u en alle leden van de Stichting  Dorpsraad Nieuw-Vennep zoveel mogelijk in te zetten voor goede woon- en leefomstandigheden in ons prachtige Nieuw-Vennep.

Frans Engelander