Van de voorzitter

Het eerste kwartaal zit er op. In het dorp zijn op vele plekken voorjaarsbloemen te zien in bermen en perken.  Het is goed om er bij stil te staan dat dit mede het werk is van onze commissie Groen en Uitvoering in overleg met de gemeente.
 
 
Begin maart hebben we ons dorpsraadcafé gehouden met als thema Schiphol. Helaas vonden maar weinig Vennepers dit thema interessant genoeg en waren er weinig belangstellenden. Men heeft  een stuk voorlichting gemist over  hoe het nu echt zit met afspraken en overleggen, fijnstofonderzoeken etc. 
Toch houden we als dorpsraad de vinger aan de pols over de ontwikkelingen op en rond de luchthaven.  Ruim 90% van de invullers van de online enquête over Schiphol gaven aan dat men geïnformeerd wilde blijven over Schiphol.   
  
  Afbeelding invoegen
Bouwwerkzaamheden
In ons dorp zijn eindelijk de rioleringswerkzaamheden in de J.v de Pollstraat begonnen. Vol spanning wachten we op het moment dat de eerste heipaal de grond in gaat voor de woningen en de huisartsenpost. In ons maandelijks overleg met de gemeente hebben we aangedrongen om de rijroute van bouwverkeer voor de Jvd P straat nog eens goed te bekijken. Wij voorzien problemen met de "rotonde” van de Doorbraak voor lange vrachtwagens en het kruisen van het bouwverkeer met fietsers op het naastliggende fietspad.  Problemen met de dode hoek liggen daar op de loer. Ook hebben we aangedrongen om de hellingen van de verkeersdrempels aan te passen voor het bouwverkeer om eventuele schades aan huizen te verminderen.  Dat de economie aantrekt blijkt wel uit meerdere bouwplannen. Zoals het er naar uit ziet zijn we binnenkort verlost van de ruïne bij de binnenkomst van ons dorp vanaf het zuiden. Daar verrijzen een paar huizen. Andere nieuwe bouwplannen zijn op de hoek Westerdreef/Venneperweg en hoek Westerdreef /Hoofdweg.
In ons dorpsraadcafé over ons centrum van november jl.  kwam ook het oppoetsen van de Symfonie ter sprake. Al deze plannen zijn de koelkast in gegaan omdat één van de eigenaars zijn aandeel heeft overgedragen aan een andere investeringsmaatschappij.
Wat hun toekomstplannen zijn is dus afwachten.
 
Dorpsraad komt naar je toe.
Ook in 2017 gaan we een paar wijken bezoeken. Als 1e is een deel van het centrum en Welgelegen aan de beurt. Bij droog weer kunt u ons op zaterdag 6 mei tussen 10 en 12 uur daar tegen komen.
 
Muziekkoepel.
Trots zijn we op het enthousiaste team wat druk bezig is om komend seizoen een leuk voor elk wat wils programma neer te zetten.  Als eerste staat een grootse 5 mei viering op het programma waarbij het accent nu op de late middag en avond ligt.  Zie ook onder het kopje activiteiten op onze website.
 
Peter Bokhorst,  voorzitter Dorpsraad Nieuw-Vennep 
 
14 april 2017