Mercator 
 
Afbeelding invoegen
  Mercator is onderdeel van de centrumplannen onder de naam Nieuwe Kom. Het gebied ontwikkelt zich de komende jaren tot het nieuwe kloppende hart van Nieuw-Vennep. Het ontwerp van Stefanova Architecten heeft een eigentijdse statige uitstraling. De wisselende gevelbeelden zorgen voor een dorps karakter met ‘stedelijke’ allure.  
In Mercator komen 44 koopappartementen en 26 middenhuurappartementen. Op de begane grond van Mercator komt een moderne supermarkt. Ook is er ruimte voor kleinschalige voorzieningen. Een mooie aanvulling op het bestaande aanbod in het aangrenzende winkelcentrum De Symfonie.
 

8 september 2022

 De Brecht

Op het voormalige terrein van boerderij "De Brecht” nabij het centrum van Nieuw-Vennep zal binnenkort gestart worden met de bouw van 17 gezinswoningen. De centrale ligging van Nieuw-Vennep. Op 20 minuten rijden vanaf Amsterdam ligt het bloeiende Nieuw-Vennep. De bereikbaarheid van Nieuw-Vennep is door haar centrale ligging uitstekend. Via de N207 zijn de A4 en A44 snel te bereiken. De ligging ten opzichte van Amsterdam, Schiphol, Leiden en Den Haag is daarmee ideaal.
 
Hyperlink naar het project


6 april 2022
  Afbeelding invoegen


 

Nieuw Kom
 
In het stedenbouwkundig plan staan de plannen beschreven die de gemeente heeft met de Nieuwe Kom, het centrum van Nieuw-Vennep. Hierin staat beschreven wat de uitgangspunten en voorwaarden zijn waaraan het nieuwe centrum moet voldoen. Omdat het belangrijk is dat de nieuwe dorpskern van Nieuw-Vennep een plek wordt waar alle Vennepers zich thuis voelen, zijn de Nieuw-Vennepers betrokken bij het opstellen van het stedenbouwkundig plan.  (2003)

 
 

Van -Marishof
 
Begin oktober 2021 bekend: geen verdere informatie er is alleen een hyperlink.
 
13 oktober 2021

 Bols Pionier
 

 
Het gebied ligt tussen de Venneperweg, de Westerdreef en de Operaweg. Er kunnen op termijn ongeveer 2000 nieuwe woningen gebouwd worden, vooral appartementen. De nieuwe woningen die hier misschien komen worden samen met de bestaande bedrijven zo goed mogelijk in de nieuwe buurt ingepast.
 
 Het ontwerp masterplan (september 2021)
Voordat de verandering kan plaatsvinden, maakt de gemeente in overleg met een aantal ontwikkelaars een masterplan voor het Pionier-Bolsterrein. 
Voor het concept-masterplan willen we ook graag weten wat u vindt van de plannen, om daar zoveel mogelijk rekening mee te houden nemen in de ontwikkeling van het terrein. Als het masterplan af is, stelt het de voorwaarden waar de plannen aan moeten voldoen.  Het masterplan wordt de basis voor een nieuw bestemmingsplan.
Voordat de verandering kan plaatsvinden, maakt de gemeente in overleg met een aantal ontwikkelaars een masterplan voor het Pionier-Bolsterrein. Voor het concept-masterplan willen we ook graag weten wat u vindt van de plannen, om daar zoveel mogelijk rekening mee te houden nemen in de ontwikkeling van het terrein. Als het masterplan af is, stelt het de voorwaarden waar de plannen aan moeten voldoen.  Het masterplan wordt de basis voor een nieuw bestemmingsplan.

Meer informatie klik hier voor de website van de gemeente.

 

Veldbloemstraat

 Dit is een voorlopig plan voor betaalbare woningen aan de Veldbloemstraat.

De gemeente bekijkt samen met woningcorporatie Ymere of er woningen gebouwd kunnen worden op de voormalige plek van de Rehobothschool. Deze voormalige school aan de Veldbloemstraat is in 2015 gesloopt. Vanaf toen is het onbebouwd gebleven.
Het plan bestaat uit 43 woningen.Samen met buurtbewoners
De gemeente en woningcorporatie Ymere hebben begin april een brief verzonden naar alle buurtbewoners van de Veldbloemstraat. Met deze brief hadden zij hen ook willen uitnodigen voor een informatiebijeenkomst, waarop zij graag meningen en inbreng horen. Op korte termijn kan dit helaas niet vanwege de coronacrisis. De noodzaak voor meer betaalbare woningen in onze gemeente blijft. Ook in deze tijden. 

Als u hier klikt, vindt u de videopresentatie over het voorlopige plan. 
 
Klik hier voor meer informatie van de gemeente.
       
 

Westerdreefkwartier


 
Precies waar de Westerdreef en de Venneperweg elkaar kruisen, komt het Westerdreefkwartier. Een aantrekkelijk nieuwbouwplan op een gunstige locatie. Hier woont u comfortabel en nieuw met alle bestaande voorzieningen binnen handbereik. Westerdreefkwartier bestaat uit 90 appartementen in zeven verschillende types en 6 eengezinswoningen. Dus of u een doorstart maakt met het gezin of op zoek bent naar een plek waar u samen ontspannen oud kunt worden, u vindt het hier! Parkeer straks uw auto op een eigen parkeerplaats en geniet op mooie dagen op het balkon, uw tuin of in de groene binnentuin. Binnenkort maken we meer bekend over de appartementen en eengezinswoningen. Lees alvast meer over de locatie en ontdek of het Westerdreefkwartier de plek is waar u zou willen wonen.De ideale locatie"Westerdreefkwartier wordt gebouwd op een locatie die nu bekend staat om haar bedrijvigheid. Het grootste deel hiervan verdwijnt en hiervoor komt comfortabele nieuwbouw in de plaats.
 

 Kroonzicht gereed augustus 2022 

Op ’t Hof (Kreilerhof)
 

  Op ’t Hof, gelegen op de hoek Hoofdweg Westzijde/Zuiderdreef te Nieuw-Vennep.
Op de locatie, waar momenteel bedrijfsloodsen staan, worden 23 eengezinswoningen gerealiseerd. De Ontwikkelcombinatie Hoofdweg Nieuw-Vennep VOF – een samenwerking tussen Did Vastgoedontwikkeling en Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. – heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Thunnissen Bouw voor de realisatie van 23 eengezinswoningen in Nieuw-Vennep. De bedrijfsloodsen op de locatie maken plaats voor woningen, die zo gepositioneerd zijn dat een hof ontstaat. Een ideale situatie, bewoners kunnen namelijk kiezen voor de privacy van de achtertuin of de sociale interactie van het veilige autovrije hof aan de voorzijde. Het hof wordt samen met de toekomstige kopers zo ingericht dat spelen, bewegen en ontmoeten in een groene omgeving wordt gestimuleerd. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbrengen van een speelvoorziening, het creëren van ontmoetingsplekken en een toegankelijke padenstructuur in een groene setting.
Begin mei 2021 start de verkoop

Klik hier voor WABO procedure tekeningen etc.. tekeningen ODNZGK 

 4 mei 2021

Hof van Vennip
 
Hof van Vennip - Wonen in Nieuw-Vennep


Een nieuwbouwproject Hof van Vennip aan de Venneperweg.
Op dit moment is er helaas nog geen informatie over de projectplanning.
Meer informatie zal pas ergens in 2022 bekend zijn.
On line registratie kan natuurlijk ook. 

11 februari 2021


  Afbeelding invoegen
 
Begin 2022 hoofdlijnen bekend voor plan Nieuw-Vennep west 
 
Een groep van zeventien Vennepers en mensen uit dorpen in de buurt denkt mee over een nieuwe woonwijk aan de westkant van Nieuw-Vennep. (Dorpsraad is daar ook bij)  Dat doen ze samen met gemeente en ontwikkelaars. 

Tijdens de bijeenkomsten van deze klankbordgroep gaat het bijvoorbeeld over het verkeer in en naar Nieuw-Vennep-West en het soort woningen. Ook gaat het over het soort voorzieningen in de nieuwe wijk, zoals bijvoorbeeld een zorgcentrum, wijkgebouw of school in de wijk. Begin 2022 krijgt de klankbordgroep te zien hoe hun suggesties, wensen en ideeën zijn verwerkt in de eerste versie van het ‘stedenbouwkundig plan op hoofdlijnen’.
 
Samenwerking
Dat stedenbouwkundig plan zijn eigenaren van de grond in het gebied, de ontwikkelaars, en de gemeente nu samen met de ontwerpers aan het maken. De landschapsontwerpers van.....

lees verder..

2 december 2021