Marktgebouw
 

 
Het Marktgebouw is onderdeel van de gebiedsontwikkeling 'De Nieuwe Kom' en komt te liggen aan het Harmonieplein tegenover het cultuurgebouw C. (voorheen Pier K). Het wordt een veelzijdige en aantrekkelijke nieuwe woonplek nabij het oude dorpscentrum en winkelcentrum de Symfonie. Het is een bijzonder vrijstaand gebouw van ca. 15 meter hoog met  45 gelijkvloerse koop-en huurappartementen  met 2 hele bijzondere maisonnettes.  De in het oog springende prachtige toren van 27 hoog bevat 2 hele bijzondere maisonnettes
 
 

Bron: HBB.
31 oktober 2023

Wonen in Duet
 
In het hart van Nieuw-Vennep ontwikkelt Timpaan nieuwbouwproject DUET.
In het project komen 42 betaalbare twee-kamer-appartementen van circa 45 tot 50m², verdeeld over vier woonlagen.
De helft van de appartementen wordt met KoopStart verkocht, om de appartementen ook voor starters op de woningmarkt bereikbaar te maken.
De prijzen van de overige appartementen liggen tussen circa € 285.000 tot € 300.000 vrij op naam. Het gebouw komt te staan aan de Venneperweg, tegenover winkelcentrum De Symfonie. 
DUET wordt grotendeels in houtbouw uitgevoerd en er komt veel groen rondom, aan en op het gebouw. 
  Afbeelding invoegen
Door houtbouw toe te passen bespaart Timpaan op de CO2-uitstoot. Hout is hernieuwbaar, licht van gewicht, makkelijk verwerkbaar en het zorgt voor een duurzame, gezonde en prettige leefomgeving. Uitblinkers in het plan zijn de twee kastanjebomen – waar de projectnaam DUET mede aan refereert – die reeds op de projectlocatie staan en in het nieuwe plan een mooie centrale plek krijgen in de gezamenlijke voortuin. Er komen parkeerplekken op eigen terrein voor de bewoners. 
 
voor meer informatie over het project, klik hier. 
 
De verkoop heeft inmiddels plaatsgevonden: alle woningen zijn verkocht. Helaas Helaas is de aannemer van het DUET project, (Houtkonstruktie Friesland B.V) op 30 januari 2024 failliet verklaard, waardoor de bouw is stil komen te vallen.
De projectontwikkelaar Timpaan is druk bezig om te onderzoeken welke juridische en technische mogelijkheden er zijn, maar dat er sprake zal zijn van vertraging is duidelijk. Hopelijk worden de consequenties snel duidelijk!

22 maart 2024

Mercator 
 
Afbeelding invoegen
 
Mercator is onderdeel van de centrumplannen onder de naam Nieuwe Kom. Het gebied ontwikkelt zich de komende jaren tot het nieuwe kloppende hart van Nieuw-Vennep. Het ontwerp van Stefanova Architecten heeft een eigentijdse statige uitstraling. De wisselende gevelbeelden zorgen voor een dorps karakter met ‘stedelijke’ allure.  
In Mercator komen 44 koopappartementen en 26 middenhuurappartementen. Op de begane grond van Mercator komt een moderne supermarkt. Ook is er ruimte voor kleinschalige voorzieningen. Een mooie aanvulling op het bestaande aanbod in het aangrenzende winkelcentrum De Symfonie.
De omgevingsvergunning is inmiddels aangevraagd. 
 
Voor meer informatie, zie Hyperlink

Bron: Mercator

20 maart 2024.

 De Brecht

Op het voormalige terrein van boerderij "De Brecht” nabij het centrum van Nieuw-Vennep zal binnenkort gestart worden met de bouw van 17 gezinswoningen. De centrale ligging van Nieuw-Vennep. Op 20 minuten rijden vanaf Amsterdam ligt het bloeiende Nieuw-Vennep. De bereikbaarheid van Nieuw-Vennep is door haar centrale ligging uitstekend. Via de N207 zijn de A4 en A44 snel te bereiken. De ligging ten opzichte van Amsterdam, Schiphol, Leiden en Den Haag is daarmee ideaal.
 
Hyperlink naar het project


6 april 2022
  Afbeelding invoegen


 

Nieuwe Kom
 
In het stedenbouwkundig plan staan de plannen beschreven die de gemeente heeft met de Nieuwe Kom, het centrum van Nieuw-Vennep. Hierin staat beschreven wat de uitgangspunten en voorwaarden zijn waaraan het nieuwe centrum moet voldoen. Omdat het belangrijk is dat de nieuwe dorpskern van Nieuw-Vennep een plek wordt waar alle Vennepers zich thuis voelen, zijn de Nieuw-Vennepers betrokken bij het opstellen van het stedenbouwkundig plan.  (2003)

 
 

Van -Marishof
 
Begin oktober 2021 bekend: geen verdere informatie er is alleen een hyperlink.
 
13 oktober 2021

 Bols Pionier
 

 
Het gebied ligt tussen de Venneperweg, de Westerdreef en de Operaweg. Er kunnen op termijn ongeveer 2000 nieuwe woningen gebouwd worden, vooral appartementen. De nieuwe woningen die hier misschien komen worden samen met de bestaande bedrijven zo goed mogelijk in de nieuwe buurt ingepast.
 
 Het ontwerp masterplan (september 2021)
Voordat de verandering kan plaatsvinden, maakt de gemeente in overleg met een aantal ontwikkelaars een masterplan voor het Pionier-Bolsterrein. 
Voor het concept-masterplan willen we ook graag weten wat u vindt van de plannen, om daar zoveel mogelijk rekening mee te houden nemen in de ontwikkeling van het terrein. Als het masterplan af is, stelt het de voorwaarden waar de plannen aan moeten voldoen.  Het masterplan wordt de basis voor een nieuw bestemmingsplan.
Voordat de verandering kan plaatsvinden, maakt de gemeente in overleg met een aantal ontwikkelaars een masterplan voor het Pionier-Bolsterrein. Voor het concept-masterplan willen we ook graag weten wat u vindt van de plannen, om daar zoveel mogelijk rekening mee te houden nemen in de ontwikkeling van het terrein. Als het masterplan af is, stelt het de voorwaarden waar de plannen aan moeten voldoen.  Het masterplan wordt de basis voor een nieuw bestemmingsplan.

Meer informatie klik hier.

 

Veldbloemstraat

 Dit is een voorlopig plan voor betaalbare woningen aan de Veldbloemstraat.

De gemeente bekijkt samen met woningcorporatie Ymere of er woningen gebouwd kunnen worden op de voormalige plek van de Rehobothschool. Deze voormalige school aan de Veldbloemstraat is in 2015 gesloopt. Vanaf toen is het onbebouwd gebleven.
Het plan bestaat uit 43 woningen.Samen met buurtbewoners
De gemeente en woningcorporatie Ymere hebben begin april een brief verzonden naar alle buurtbewoners van de Veldbloemstraat. Met deze brief hadden zij hen ook willen uitnodigen voor een informatiebijeenkomst, waarop zij graag meningen en inbreng horen. Op korte termijn kan dit helaas niet vanwege de coronacrisis. De noodzaak voor meer betaalbare woningen in onze gemeente blijft. Ook in deze tijden. 

Als u hier klikt, vindt u de videopresentatie over het voorlopige plan. 
 
Klik hier voor meer informatie van de gemeente.
       
 

Westerdreefkwartier is in aanbouw gereed september 2023

 
 Kroonzicht gereed augustus 2022 

Op ’t Hof (Kreilerhof) bijna gereed voor oplevering

 Hof van Vennip
 
Hof van Vennip - Wonen in Nieuw-Vennep


Een nieuwbouwproject Hof van Vennip aan de Venneperweg.
Op dit moment is er helaas nog geen informatie over de projectplanning.
Meer informatie zal pas ergens in 2022 bekend zijn.
On line registratie kan natuurlijk ook. 

11 februari 2021


  Afbeelding invoegen
 
Begin 2022 hoofdlijnen bekend voor plan Nieuw-Vennep west 
 
Een groep van zeventien Vennepers en mensen uit dorpen in de buurt denkt mee over een nieuwe woonwijk aan de westkant van Nieuw-Vennep. (Dorpsraad is daar ook bij)  Dat doen ze samen met gemeente en ontwikkelaars. 

Tijdens de bijeenkomsten van deze klankbordgroep gaat het bijvoorbeeld over het verkeer in en naar Nieuw-Vennep-West en het soort woningen. Ook gaat het over het soort voorzieningen in de nieuwe wijk, zoals bijvoorbeeld een zorgcentrum, wijkgebouw of school in de wijk. Begin 2022 krijgt de klankbordgroep te zien hoe hun suggesties, wensen en ideeën zijn verwerkt in de eerste versie van het ‘stedenbouwkundig plan op hoofdlijnen’.
 
Samenwerking
Dat stedenbouwkundig plan zijn eigenaren van de grond in het gebied, de ontwikkelaars, en de gemeente nu samen met de ontwerpers aan het maken. De landschapsontwerpers van.....

lees verder..

2 december 2021