Centrumplan Nieuw-Vennep
  

 
In het centrum van Nieuw Vennep ontwikkeld Wilma Wonen en GREEN Real Estate een aantrekkelijk centrumplan met stedelijke allure. In de huidige planvorming gaat het om circa 70 huur- en koopwoningen verdeeld over vier bouwlagen met een inpandige parkeervoorziening en een commerciële invulling van de plint.

Toekomstbestendig centrumplan.
De planlocatie is centraal gelegen in Nieuw-Vennep en ligt vlak naast het bestaande winkelcentrum de Symfonie. Het wordt begrensd door de Venneperstraat, de Gelevinkstraat en de Poststraat.
Vanuit de gemeente, de omwonenden en de winkeliers in de omgeving bestaat er voor de planlocatie een sterke vraag naar een aantrekkelijk leefklimaat waar prettig gewoond, gewerkt en gewinkeld kan worden. Dit gedeelte van het centrum van Nieuw-Vennep is de afgelopen jaren achtergebleven en verouderd. De huidige uitstraling is voor de omwonenden en ondernemers in het gebied onder de maat. Binnen de planontwikkeling maken wij ons sterk voor een krachtige kwaliteitsimpuls met een positieve impact voor de directe omgeving. Met deze ambitie als uitgangspunt wordt zorgvuldig naar de aansluiting op de omliggende buurt en de footprint van het project op parkeren, uitstraling van het centrum van Nieuw-Vennep, woonkwaliteit en andere belangrijke omgevingsfactoren gekeken. Stedelijke allure Stefanova Architecten tekent aan een centrumplan met een aantrekkelijke, binnenstedelijke uitstraling.
De woningen worden gesitueerd rondom een besloten groen hof boven op de parkeerlaag zodat de toekomstige bewoners thuis ook van rust en groen kunnen genieten. Op de begane grond komt een commerciële invulling met extra plafondhoogte en veel daglichtintreding. Deze ontwikkeling bevindt zich momenteel in de conceptfase. Zodra er meer informatie beschikbaar komt zal deze pagina worden aangevuld.
Link naar Wilma Wonen

25 december 2020

Nieuw Kom
 
In het stedenbouwkundig plan staan de plannen beschreven die de gemeente heeft met de Nieuwe Kom, het centrum van Nieuw-Vennep. Hierin staat beschreven wat de uitgangspunten en voorwaarden zijn waaraan het nieuwe centrum moet voldoen. Omdat het belangrijk is dat de nieuwe dorpskern van Nieuw-Vennep een plek wordt waar alle Vennepers zich thuis voelen, zijn de Nieuw-Vennepers betrokken bij het opstellen van het stedenbouwkundig plan.  (2003)

 
 

Van -Marishof
 
Begin oktober 2021 bekend: geen verdere informatie er is alleen een hyperlink.
 
13 oktober 2021

 Bols Pionier
 

 
Het gebied ligt tussen de Venneperweg, de Westerdreef en de Operaweg. Er kunnen op termijn ongeveer 2000 nieuwe woningen gebouwd worden, vooral appartementen. De nieuwe woningen die hier misschien komen worden samen met de bestaande bedrijven zo goed mogelijk in de nieuwe buurt ingepast.
 
 Het ontwerp masterplan (september 2021)
Voordat de verandering kan plaatsvinden, maakt de gemeente in overleg met een aantal ontwikkelaars een masterplan voor het Pionier-Bolsterrein. 
Voor het concept-masterplan willen we ook graag weten wat u vindt van de plannen, om daar zoveel mogelijk rekening mee te houden nemen in de ontwikkeling van het terrein. Als het masterplan af is, stelt het de voorwaarden waar de plannen aan moeten voldoen.  Het masterplan wordt de basis voor een nieuw bestemmingsplan.
Voordat de verandering kan plaatsvinden, maakt de gemeente in overleg met een aantal ontwikkelaars een masterplan voor het Pionier-Bolsterrein. Voor het concept-masterplan willen we ook graag weten wat u vindt van de plannen, om daar zoveel mogelijk rekening mee te houden nemen in de ontwikkeling van het terrein. Als het masterplan af is, stelt het de voorwaarden waar de plannen aan moeten voldoen.  Het masterplan wordt de basis voor een nieuw bestemmingsplan.

Meer informatie klik hier voor de website van de gemeente.

 

Veldbloemstraat

 Dit is een voorlopig plan voor betaalbare woningen aan de Veldbloemstraat.

De gemeente bekijkt samen met woningcorporatie Ymere of er woningen gebouwd kunnen worden op de voormalige plek van de Rehobothschool. Deze voormalige school aan de Veldbloemstraat is in 2015 gesloopt. Vanaf toen is het onbebouwd gebleven.
Het plan bestaat uit 43 woningen.Samen met buurtbewoners
De gemeente en woningcorporatie Ymere hebben begin april een brief verzonden naar alle buurtbewoners van de Veldbloemstraat. Met deze brief hadden zij hen ook willen uitnodigen voor een informatiebijeenkomst, waarop zij graag meningen en inbreng horen. Op korte termijn kan dit helaas niet vanwege de coronacrisis. De noodzaak voor meer betaalbare woningen in onze gemeente blijft. Ook in deze tijden. 

Als u hier klikt, vindt u de videopresentatie over het voorlopige plan. 
 
Klik hier voor meer informatie van de gemeente.
       
 

Westerdreefkwartier


 
Precies waar de Westerdreef en de Venneperweg elkaar kruisen, komt het Westerdreefkwartier. Een aantrekkelijk nieuwbouwplan op een gunstige locatie. Hier woont u comfortabel en nieuw met alle bestaande voorzieningen binnen handbereik. Westerdreefkwartier bestaat uit 90 appartementen in zeven verschillende types en 6 eengezinswoningen. Dus of u een doorstart maakt met het gezin of op zoek bent naar een plek waar u samen ontspannen oud kunt worden, u vindt het hier! Parkeer straks uw auto op een eigen parkeerplaats en geniet op mooie dagen op het balkon, uw tuin of in de groene binnentuin. Binnenkort maken we meer bekend over de appartementen en eengezinswoningen. Lees alvast meer over de locatie en ontdek of het Westerdreefkwartier de plek is waar u zou willen wonen.De ideale locatie"Westerdreefkwartier wordt gebouwd op een locatie die nu bekend staat om haar bedrijvigheid. Het grootste deel hiervan verdwijnt en hiervoor komt comfortabele nieuwbouw in de plaats.
 

 Kroonzicht
 
Update december 2020 De eerste palen zijn geslagen.
 
Het project Kroonzicht Het kleinschalige project Kroonzicht wordt gerealiseerd op de hoek van de Venneperweg en Sportveldweg. Een centrale ligging in het ‘oude’ centrum van Nieuw-Vennep. Er worden een riante vrijstaande woning en 18 comfortabele appartementen gerealiseerd met eigen parkeervoorziening.
Het appartementencomplex in Kroonzicht is een kleinschalig complex met 18 ruime appartementen met een fijne tuin met als eyecatcher een prachtige, oude kastanjeboom waar alle bewoners heerlijk kunnen genieten van het buitenleven. De toegang met lift zorgt voor een rustige, veilige en comfortabele entree. De toepassing van robuuste en natuurlijke materialen als baksteen, aluminium en zink vormen de karakteristieke kenmerken van het appartementencomplex. Heldere gevellijnen en stoere details zorgen voor een sterke en solide uitstraling: een markante verschijning aan de Venneperweg.
 
Prijzen liggen rond de 500.000 euro
 Klik hier voor de website 
       
 

Op ’t Hof (Kreilerhof)
 

  Op ’t Hof, gelegen op de hoek Hoofdweg Westzijde/Zuiderdreef te Nieuw-Vennep.
Op de locatie, waar momenteel bedrijfsloodsen staan, worden 23 eengezinswoningen gerealiseerd. De Ontwikkelcombinatie Hoofdweg Nieuw-Vennep VOF – een samenwerking tussen Did Vastgoedontwikkeling en Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. – heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Thunnissen Bouw voor de realisatie van 23 eengezinswoningen in Nieuw-Vennep. De bedrijfsloodsen op de locatie maken plaats voor woningen, die zo gepositioneerd zijn dat een hof ontstaat. Een ideale situatie, bewoners kunnen namelijk kiezen voor de privacy van de achtertuin of de sociale interactie van het veilige autovrije hof aan de voorzijde. Het hof wordt samen met de toekomstige kopers zo ingericht dat spelen, bewegen en ontmoeten in een groene omgeving wordt gestimuleerd. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbrengen van een speelvoorziening, het creëren van ontmoetingsplekken en een toegankelijke padenstructuur in een groene setting.
Begin mei 2021 start de verkoop

Klik hier voor WABO procedure tekeningen etc.. tekeningen ODNZGK 

 4 mei 2021

Hof van Vennip
 
Hof van Vennip - Wonen in Nieuw-Vennep


Een nieuwbouwproject Hof van Vennip aan de Venneperweg.
Op dit moment is er helaas nog geen informatie over de projectplanning.
Meer informatie zal pas ergens in 2022 bekend zijn.
On line registratie kan natuurlijk ook. 

11 februari 2021


  Afbeelding invoegen