Dierenvreugd
 
 Klik hier voor meer informatie waarom de dorpsraad het bestuur van de kinderboerderij heeft overgenomen en wie in de bestuurscommissie zitten.
 

Kerstmarkt op kinderboerderij Dierenvreugd
 

 
Na het grote succes van vorig jaar met 1200 bezoekers organiseert de activiteitencommissie Dierenvreugd ook dit jaar weer een kerstmarkt. Deze wordt gehouden op zondag 15 december van 11:00 - 16:00 uur. Wat kun je verwachten?  Natuurlijk een markt met kramen waar van alles te zien of te koop is.  Wil je niet alleen bezoeker zijn, maar een kraam huren om iets te laten zien of te verkopen?  Dat kan en kost maar € 15 per kraam. Een koopje voor een markt waar meer dan duizend bezoekers komen!  Stuur een mail naar activiteitendierenvreugd@gmail.com en het is geregeld. Maar er is niet alleen een markt. Natuurlijk zijn er een kerstman en kerstvrouw, maar ook een verloting met heel veel prijzen, marshmallows maken, zangkoortjes, lekker eten en drinken, kerststukjes maken voor de kinderen of op de foto gaan bij de fotograaf. Kortom, er is van alles te zien en te beleven, dus kom langs en geniet er van!
8 november 2019
 

 
Halloween op kinderboerderij Dierenvreugd 

Op zaterdag 26 oktober was kinderboerderij Dierenvreugd omgetoverd tot een enge omgeving om samen met toneelvereniging De Korenbloem Halloween te vieren.
  Er hingen spoken, je hoorde enge geluiden en er waren heel enge figuranten die je de stuipen op het lijf bezorgen. En het werd een groot succes met meer dan 400 bezoekers waaronder 200 kinderen! Vanaf 18.30 uur ging het hek open en kon je in de safe zone (op de kinderboerderij) van alles doen 
zoals knutselen, in enge voelbakken voelen, vleermuis happen, marshmallows bakken boven een vuurtje of een foto laten maken bij de fotograaf. De cavia’s in de Beestenboel moesten even ruimte maken voor groepen van bezoekers die daar een super eng verhaal te horen kregen. Na het verhaal kon men kiezen: blijven in de safe zone of durf je met de groep naar de scare zone? 

       
De scare zone was in het wandelpark achter de kinderboerderij. Langs een met lichtjes gemarkeerde route liep je door het enge bos en kwam je allemaal enge figuranten tegen. Aan het eind liep je door het laboratorium met de gekke professor, een absoluut hoogtepunt van de route. Dit met daarbij nog enge spoken, mistige wolken en donkere wandelpaden maakten het voor sommige kinderen zelfs een beetje te eng. Maar iedereen vond het een geweldige ervaring. Ouders en kinderen waren erg enthousiast en de organisatie heeft alleen maar positieve reacties gehad. Dus dat gaan we volgend jaar zeker weer doen!
 
7 november 2019

Pasen op Dierenvreugd
 
Afgelopen zaterdag organiseerde het activiteitenteam van kinderboerderij Dierenvreugd een paasfeest voor kinderen t/m 10 jaar.  Met een opkomst van 183 kinderen en hun (groot)ouders, familie en vrienden was het een gezellige drukte op de kinderboerderij.Er was een speurtocht voor kinderen t/m 5 jaar op het eigen terrein en voor de oudere kinderen in het wandelpark. Ze moesten op zoek naar dierenplaatjes en letters, vragen beantwoorden en puzzels oplossen. Het zorgde voor verhitte en vrolijke gezichten.  In de kantine werd in een potje met aarde en houtsnippers een narcis versierd. Verder kon er geknuffeld worden met konijnen en liepen er paashazen rond met voor iedereen chocolade eieren.  En natuurlijk waren er de pasgeboren lammetjes, geitjes en kuikentjes die de harten van velen deed smelten.     De organisatie kijkt terug op een prachtige dag en bedankt alle vrijwilligers en de sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt : Somkido Planten en Bloemen, Praxis, De Houtsnip, Rabobank en de Gemeente Haarlemmermeer.  Zonder hun hulp was dit niet mogelijk geweest.  
 
28 april 2019
       

  Kerstmarkt 16 december 2018
 

 
 Zondag 16 december was het zover, de jaarlijkse kerstmarkt. Ook dit jaar was het weer een groot succes met heel veel bezoekers die konden genieten van allerlei dingen. Natuurlijk een markt met kramen waar van alles te koop of te bewonderen was. En als je dan over de markt loopt kon je zomaar tegen twee kerstvrouwen aanlopen. Voor de kinderen was er marshmallows maken bij een lekker warm vuurtje of binnen een prachtig kerststukje maken. Wilde je een mooie foto?  Dat kon bij de fotograaf.  Er was een optreden van het Dickens koor uit Nieuw-Vennep.  Gekleed in de stijl van Dickens brengen ze prachtige liederen ten gehore.
En voor de vrolijke noot speelde Ukelol, een damesband die bekende songs speelt op de ukelele.  Natuurlijk was er ook gezorgd voor de inwendige mens. Er was van alles te eten en te drinken: van koffie tot glühwein en bier en van poffertjes en oliebollen tot een barbecue.  Op de kinderboerderij werken veel cliënten van Stichting Ons Tweede Thuis. Zij speelden een rol in de levende kerststal met daarbij de dieren van de kinderboerderij.  Bij de kerststal zat  een verhalenverteller een mooi kerstverhaal voorlezen. Om alles te kunnen bekostigen was er een loterij met meer dan 300 honderd prijzen en vele mensen kochten ook lootjes.
Dankzij deze bijdragen, giften van particulieren en de vele sponsoren is er voldoende opgehaald om weer te kunnen besteden aan onze kinderboerderij. 
Kortom, het was een groot succes !  
Wilt u weten wat er allemaal gebeurt op de kinderboerderij ? Ga dan naar www.facebook.com/Kinderboerderij.Dierenvreugd en blijf ons volgen.\

 
Halloween op kinderboerderij Dierenvreugd 2018
 
Op zaterdag 27 oktober was kinderboerderij Dierenvreugd omgetoverd tot een enge omgeving om samen met toneelvereniging De Korenbloem Halloween te vieren.  Er hingen spoken, je hoorde enge geluiden en er waren heel enge figuranten die je de stuipen op het lijf kunnen bezorgen. En het werd een groot succes met meer dan 280 bezoekers waaronder 140 kinderen ! Vanaf 18.00 uur ging het hek open en kon je in de safe zone (op de kinderboerderij) van alles doen zoals knutselen, in enge voelbakken voelen, vleermuis happen, marshmallows maken boven een vuurtje of een foto laten maken bij de fotograaf.     
De cavia’s in de Beestenboel moesten even ruimte maken voor groepen van bezoekers die er een verhaal te horen kregen over een behekste herdershond. Na het verhaal kon men kiezen: blijven op de safe zone of durf je met de groep naar de scare zone ?De scare zone was in het wandelpark achter de kinderboerderij. Langs een met lichtjes gemarkeerde route liep je door het enge bos en kwam je allemaal enge figuranten tegen zoals een agent, een heks, een behekste prinses in een lijkkist, een man met een kettingzaag of een lopend skelet. Dit met daarbij nog enge spoken, mistige wolken en donkere wandelpaden maakten het voor sommige kinderen zelfs een beetje te eng.  Maar iedereen vond het een geweldige ervaring.Ouders en kinderen waren erg enthousiast en de organisatie heeft alleen maar positieve reacties gehad.  Dus dat gaan we volgend jaar zeker weer doen !
 
7 november 2018


Gift van Meerwinkel 

Begin augustus mochten we een heel mooi bedrag in ontvangst nemen van Meerwinkel uit Hoofddorp. Daar zijn we heel erg blij mee en danken alle medewerkers voor deze fantastische steun.We gaan samen met onze vrijwilligers een overdekt verblijf maken voor onze watervogels aan de vijverrand.  Wanneer de er weer een ophokplicht van kracht zal zijn kunnen we de watervogels een veilig en fijn onderkomen bieden die past bij het predikaat "Dierenvreugd" We zullen ervoor zorg dragen dat elke euro besteed zal worden aan het beoogde project. Nogmaals, heel hartelijk dank, jullie zijn toppers!
 
18 augustus 2018
       

Update februari 2018
Na de succesvolle kerstmarkt zijn de medewerkers en vrijwilligers volop bezig, hieronder een kleine opsomming:·        
  • Bijna alle dieren die weg zijn geweest voor de dekking zijn weer terug op de boerderij. We hopen in het voorjaar weer mooie lammetjes te kunnen showen.·        
  • De nieuwe data van de aktiviteiten (2018) zullen snel bekend gemaakt worden, houd ook de facebookpagina van de kinderboerderij in de gaten.·        
  • Het nieuwe konijnenverblijf, gesponsord door de Rotary en kringloopwinkel "Hebbes"is bijna gereed voor gebruik.
  • Binnenkort wordt de vloer gestort en kunnen de bewoners hun nieuwe verblijf betreden.·        
  • Om goed over het terrein met haar dieren te kunnen waken is er onlangs een nieuw camerasysteem op de kinderboerderij geïnstalleerd.·        
  • Op 9 en 10 maart a.s. doet de kinderboerderij weer mee met NL doet. Inschrijven kan via de website van NL doet zelf.
  • De klussen die we dan willen oppakken staan daar aangemeld. https://www.nldoet.nl/klus/29506·  
 

        

Afbeelding invoegen

 Buitenkant nieuwe konijnenverblijf

 

 Afbeelding invoegen

 Binnenkant is gereed voor beton storten


 
Activiteiten 


Wegens groot succes vorig jaar is zaterdag 16 december op kinderboerderij Dierenvreugd voor de tweede maal de kerstmarkt georganiseerd.  En ook nu was het een enorm succes met nog veel meer bezoekers dan vorig jaar !  Er was van alles te doen: een levende kerststal, marktkramen, kerstukjes maken, warme chocolade en gluhwein, kerstmuziek, een verhalenverteller, het koor De Christmas Bells, kampvuur, marshmellows maken  en nog veel meer. Ook was er een loterij. Men kon een envelop met een lotnummer kopen en als je prijs had kon je die direct ophalen bij de prijzenkraam. Heel veel mensen vinden dit leuk en hebben lootjes gekocht.En er waren speciaal voor onze donateurs, bestaand en nieuw, vier extra prijzen te winnen: een koptelefoon, een fototoestel, een DAB-radio en de hoofdprijs, een elektrische damesfiets !  Aan het eind van de dag kon de balans opgemaakt worden:  65 nieuwe donateurs en een opbrengst van bijna € 1.200.  Een geweldig resultaat waar we vooraf wel op gehoopt, maar niet op gerekend hadden. Dankzij deze opbrengst kunnen we in 2018 op de kinderboerderij nog veel meer leuke activiteiten voor jong en oud organiseren.Iedereen die op welke wijze dan ook zijn steentje heeft bijgedragen, bezoekers, sponsoren, gulle gevers, vrijwilligers :  ontzettend bedankt en tot volgend jaar !
 
Klik hier voor fotoalbum 

Afbeelding invoegen

De gelukkige winnares met het verzorgingsteam van Dierenvreugd