Dierenvreugd
 
 Klik hier voor meer informatie waarom de dorpsraad het bestuur van de kinderboerderij heeft overgenomen en wie in de bestuurscommissie zitten.

 
 Status bouwprojecten Dierenvreugd 

Afbeelding invoegen
 
Gelukkig hebben we een  aantal nieuwe vrijwilligers kunnen verwelkomen en is het team weer op sterkte en kunnen we aan de gang. Voor het Konijnorama  heeft  Dierenvreugd   van de Rabo-clubsupport in 2021 een ondersteuning ontvangen. De uitvoering was door Covid-19 vertraagd maar gaat dit jaar plaats vinden.  De bouwcommissie legt de laatste hand aan de definitieve plannen voor het Konijnorama  en de begroting is ook bijna klaar.   Op 1 juni werden we verrast door  door Ruud Griekspoor van Paddockplaatshop / Grindplaatshop uit Nieuw-Vennep die  geheel belangeloos 60 m2 paddockplaten heeft geleverd/gesponsord t.b.v. een paddock voor de pony en als ondergrond voor het konijnenverblijf!   Wij willen Ruud  heel erg bedanken voor deze geweldige sponsoring. Het materiaal is heel erg welkom  en zorgt ervoor  dat de beestjes droge poten houden. Ook hopen we dit jaar het dak van het pluimvee-verblijf  aan te kunnen pakken en hebben dit project aangemeld voor Rabo-clubsupport 2022.  Daarover zullen we u later meer over berichten.

5 juni 2022.

Geslaagd Lentefeest 
 
Een zéér geslaagd lentefeest op de kinderboerderij 15 mei jl.
De schapen werden op deze warme dag dankbaar ontdaan van hun warme jas door schaapscheerder Eelco en vele kinderen hebben hem geholpen bij deze zware klus. Top!
Daarnaast was er veel te doen op de boerderij, de kinderen konden zich laten schminken, er werden bijenhotels gemaakt en de stoelenmatter liet zien wat oude ambachten zijn en werden er verse honingproducten en eigengemaakte kaarten verkocht.
Voor de kinderen stonden er ook verschillende uitdagende en leerzame spelletjes klaar om te doen,
Voor een ieder was er ook nog wat fruit op deze prachtige, zomerse dag, gesponsord door Hoogvliet Nieuw-Vennep.
Natuurlijk draaide onze kiosk ook overuren bemand door Carla met fantastische hulp van vrijwilliger Levi.
Met dank aan ons fantastische activiteitenteam die veel van hun vrije uurtjes spenderen aan deze organisatie. Het was weer onvergetelijk.
Jullie zijn toppers!
 
 
 
 
 
24 mei 2021
  Afbeelding invoegen
 

 
Afbeelding invoegen
 
Een verdrietig bericht van ons allemaal van de kinderboerderij
 
Vandaag, 23 maart, hebben wij, na een langdurig afnemende gezondheid en welzijn van het beestje, met pijn in ons hart, afscheid moeten nemen van ons lieve ezel Lotte.
Wat hebben wij en veel van onze bezoekers van haar genoten...
Een bekend geluid in Nieuw-Vennep klinkt niet meer, het zal een groot gemis zijn.
Dank je wel voor de mooie herinneringen, je fijne knuffels en je grappige eigenwijze buien, een ezel om in te lijsten!
Een mooie reis naar een plek waar je geen ongemak meer zult hebben.....

Liefde voor dieren betekent soms ook loslaten...
 
 
 
18 april 2022


 Dierenvreugd zoekt vrijwilligers en teamleden

We hopen dit jaar eindelijk weer de bekende activiteiten te organiseren:
  • Zaterdag 16 april: Paasfeest met leuke spelletjes,
  • Zondag 15 mei: Lentefeest met schapenscheren,
  • Zaterdag 29 oktober: Halloween, een griezelig feest,
  • Zondag 18 december: De Kerstmarkt, de gezelligste braderie van Nieuw-Vennep. 
Maar . . . . . . . . . . we zitten enorm krap in onze bezetting !
Zowel het activiteitenteam dat de voorbereiding doet, als vrijwilligers die ons helpen op de dag van de activiteit. Dus we zijn DRINGEND op zoek naar mensen die ons willen helpen. Wat houdt dit in? Als lid van het activiteitenteam komen we voor elke activiteit regelmatig bij elkaar. Voor Paasfeest en Lentefeest is dat een paar keer, voor Halloween en de Kerstmarkt zal het wat vaker zijn. 
 
Vind je meedoen aan ons activiteitenteam iets te veel? 
Ook op de dag van een activiteit hebben we altijd veel vrijwilligers nodig. Het zou dus fantastisch zijn als je dan af en toe zou willen helpen. We hopen dat mensen zich aanmelden, want zonder jullie hulp gaat het moeilijk worden om activiteiten te organiseren. En dat zou echt heel erg sneu zijn voor alle kinderen die hier altijd veel plezier aan beleven.

Wil je komen helpen? Stuur dan een mail naar activiteitendierenvreugd@gmail.com met vermelding van je naam en telefoonnummer en we nemen snel contact met je op.
Alvast bedankt. 
De activiteitencommissie.  Cor, Danielle, Sandra, Rachelle en Eric
update 18 april 2022
  Afbeelding invoegen

 Terugblik op 2021
 
Afbeelding invoegen
 
Terugkijkend op het afgelopen jaar kunnen we zeggen dat we ondanks corona een goed jaar hebben gehad. Maar ook een jaar van onzekerheden, onduidelijkheid en beperkingen. Dit alles als gevolg van corona en de vogelgriep. Gelukkig is bij ons iedereen gezond het jaar door gekomen en dat is natuurlijk toch het allerbelangrijkste. We hopen dat een ieder die deze nieuwsbrief leest en ons een warm hart toedraagt ​​​​​​​​​​​​​​​​het ook goed vergaat.

 
Wij, en al onze trouwe medewerkers, wensen u een mooie laatste periode van 2021 en een gelukkig en gezond 2022 toe.
Dank voor uw trouwe ondersteuning en hopelijk zien we elkaar volgend jaar op de kinderboerderij.

4 december 2021
  

 
Dierenvreugd ontvangt 2003 euro van Rabo Clubsupport

 Dankzij 143 stemmen bij de Rabo Clubsupport actie heeft de kinderboerderij Dierenvreugd 2003 euro mogen ontvangen om het konijnenverblijf (Konijnorama) op te knappen.
 
Hartelijk dank voor uw stem.
 
 


18 november 2021

  Afbeelding invoegen

 Donatie van Ploeg Kozijnen aan de kinderboerderij
 

 
En dan ligt er rond de kerstdagen opeens een brief in de bus van Ploeg kozijnen met daarin een vermelding dat we in het nieuwe jaar uitgenodigd zijn om een cheque van € 650 in ontvangst te nemen.  In plaats van de geijkte kerstgeschenken aan relaties hebben zij voor dit jaar besloten dit gereserveerde bedrag te verdelen over een aantal goede doelen.  De doelen mochten worden aangedragen door medewerkers.  Edwin Broos, medewerker van Ploeg kozijnen was vrijwilliger en heeft veel betekend bij de opbouw van de kinderboerderij, heeft ons aangedragen als goed doel.  Wat een kerstgedachte van dit bedrijf. Zij hebben ons in het verleden al eerder gesponsord met het welkomstbord en nu deze verrassing. 
 
Fantastisch! 
 
Duim omhoog voor Ploeg kozijnen!
 
 
 
 
 
4 februari 2020
 

Hulp van het Herbert Vissers College

Weer iets om blij van te worden.
Dinsdag 17 december kwam Sjoerd Geerlings van het HVC, samen met leerlingen Tess en Indy, naar kinderboerderij Dierenvreugd om een door hen op school gemaakte deksel voor de zandbak te brengen.  Zo houden we het zand lekker droog en schoon.
Super bedankt meiden, we zijn er erg blij mee!
 
 
 
 
 
 
 
 4 februari 2020 
       

 
 
Pasen op Dierenvreugd
 
Afgelopen zaterdag organiseerde het activiteitenteam van kinderboerderij Dierenvreugd een paasfeest voor kinderen t/m 10 jaar.  Met een opkomst van 183 kinderen en hun (groot)ouders, familie en vrienden was het een gezellige drukte op de kinderboerderij.Er was een speurtocht voor kinderen t/m 5 jaar op het eigen terrein en voor de oudere kinderen in het wandelpark. Ze moesten op zoek naar dierenplaatjes en letters, vragen beantwoorden en puzzels oplossen. Het zorgde voor verhitte en vrolijke gezichten.  In de kantine werd in een potje met aarde en houtsnippers een narcis versierd. Verder kon er geknuffeld worden met konijnen en liepen er paashazen rond met voor iedereen chocolade eieren.  En natuurlijk waren er de pasgeboren lammetjes, geitjes en kuikentjes die de harten van velen deed smelten.     De organisatie kijkt terug op een prachtige dag en bedankt alle vrijwilligers en de sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt : Somkido Planten en Bloemen, Praxis, De Houtsnip, Rabobank en de Gemeente Haarlemmermeer.  Zonder hun hulp was dit niet mogelijk geweest.  
 
28 april 2019
       

         

Afbeelding invoegen

 Buitenkant nieuwe konijnenverblijf

 

 Afbeelding invoegen

 Binnenkant is gereed voor beton storten