Dierenvreugd
 
 Klik hier voor meer informatie waarom de dorpsraad het bestuur van de kinderboerderij heeft overgenomen en wie in de bestuurscommissie zitten.
 


 Halloween op kinderboerderij Dierenvreugd 

Op zaterdag 26 oktober was kinderboerderij Dierenvreugd omgetoverd tot een enge omgeving om samen met toneelvereniging De Korenbloem Halloween te vieren.
  Er hingen spoken, je hoorde enge geluiden en er waren heel enge figuranten die je de stuipen op het lijf bezorgen. En het werd een groot succes met meer dan 400 bezoekers waaronder 200 kinderen! Vanaf 18.30 uur ging het hek open en kon je in de safe zone (op de kinderboerderij) van alles doen 
zoals knutselen, in enge voelbakken voelen, vleermuis happen, marshmallows bakken boven een vuurtje of een foto laten maken bij de fotograaf. De cavia’s in de Beestenboel moesten even ruimte maken voor groepen van bezoekers die daar een super eng verhaal te horen kregen. Na het verhaal kon men kiezen: blijven in de safe zone of durf je met de groep naar de scare zone? 

       
De scare zone was in het wandelpark achter de kinderboerderij. Langs een met lichtjes gemarkeerde route liep je door het enge bos en kwam je allemaal enge figuranten tegen. Aan het eind liep je door het laboratorium met de gekke professor, een absoluut hoogtepunt van de route. Dit met daarbij nog enge spoken, mistige wolken en donkere wandelpaden maakten het voor sommige kinderen zelfs een beetje te eng. Maar iedereen vond het een geweldige ervaring. Ouders en kinderen waren erg enthousiast en de organisatie heeft alleen maar positieve reacties gehad. Dus dat gaan we volgend jaar zeker weer doen!
 
7 november 2019

Pasen op Dierenvreugd
 
Afgelopen zaterdag organiseerde het activiteitenteam van kinderboerderij Dierenvreugd een paasfeest voor kinderen t/m 10 jaar.  Met een opkomst van 183 kinderen en hun (groot)ouders, familie en vrienden was het een gezellige drukte op de kinderboerderij.Er was een speurtocht voor kinderen t/m 5 jaar op het eigen terrein en voor de oudere kinderen in het wandelpark. Ze moesten op zoek naar dierenplaatjes en letters, vragen beantwoorden en puzzels oplossen. Het zorgde voor verhitte en vrolijke gezichten.  In de kantine werd in een potje met aarde en houtsnippers een narcis versierd. Verder kon er geknuffeld worden met konijnen en liepen er paashazen rond met voor iedereen chocolade eieren.  En natuurlijk waren er de pasgeboren lammetjes, geitjes en kuikentjes die de harten van velen deed smelten.     De organisatie kijkt terug op een prachtige dag en bedankt alle vrijwilligers en de sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt : Somkido Planten en Bloemen, Praxis, De Houtsnip, Rabobank en de Gemeente Haarlemmermeer.  Zonder hun hulp was dit niet mogelijk geweest.  
 
28 april 2019
       

 
 

Gift van Meerwinkel 

Begin augustus mochten we een heel mooi bedrag in ontvangst nemen van Meerwinkel uit Hoofddorp. Daar zijn we heel erg blij mee en danken alle medewerkers voor deze fantastische steun.We gaan samen met onze vrijwilligers een overdekt verblijf maken voor onze watervogels aan de vijverrand.  Wanneer de er weer een ophokplicht van kracht zal zijn kunnen we de watervogels een veilig en fijn onderkomen bieden die past bij het predikaat "Dierenvreugd" We zullen ervoor zorg dragen dat elke euro besteed zal worden aan het beoogde project. Nogmaals, heel hartelijk dank, jullie zijn toppers!
 
18 augustus 2018
       

 
        

Afbeelding invoegen

 Buitenkant nieuwe konijnenverblijf

 

 Afbeelding invoegen

 Binnenkant is gereed voor beton storten