Dierenvreugd

Klik hier voor meer informatie waarom de dorpsraad het bestuur van de kinderboerderij heeft overgenomen en wie in de bestuurscommissie zitten.

Update februari 2018
Na de succesvolle kerstmarkt zijn de medewerkers en vrijwilligers volop bezig, hieronder een kleine opsomming:·
  • Bijna alle dieren die weg zijn geweest voor de dekking zijn weer terug op de boerderij. We hopen in het voorjaar weer mooie lammetjes te kunnen showen.·
  • De nieuwe data van de aktiviteiten (2018) zullen snel bekend gemaakt worden, houd ook de facebookpagina van de kinderboerderij in de gaten.·
  • Het nieuwe konijnenverblijf, gesponsord door de Rotary en kringloopwinkel "Hebbes"is bijna gereed voor gebruik.
  • Binnenkort wordt de vloer gestort en kunnen de bewoners hun nieuwe verblijf betreden.·
  • Om goed over het terrein met haar dieren te kunnen waken is er onlangs een nieuw camerasysteem op de kinderboerderij geďnstalleerd.·
  • Op 9 en 10 maart a.s. doet de kinderboerderij weer mee met NL doet. Inschrijven kan via de website van NL doet zelf.
  • De klussen die we dan willen oppakken staan daar aangemeld. https://www.nldoet.nl/klus/29506·

Buitenkant nieuwe konijnenverblijf

Afbeelding invoegen

Binnenkant is gereed voor beton storten

Activiteiten

Wegens groot succes vorig jaar is zaterdag 16 december op kinderboerderij Dierenvreugd voor de tweede maal de kerstmarkt georganiseerd.  En ook nu was het een enorm succes met nog veel meer bezoekers dan vorig jaar !  Er was van alles te doen: een levende kerststal, marktkramen, kerstukjes maken, warme chocolade en gluhwein, kerstmuziek, een verhalenverteller, het koor De Christmas Bells, kampvuur, marshmellows maken  en nog veel meer. Ook was er een loterij. Men kon een envelop met een lotnummer kopen en als je prijs had kon je die direct ophalen bij de prijzenkraam. Heel veel mensen vinden dit leuk en hebben lootjes gekocht.En er waren speciaal voor onze donateurs, bestaand en nieuw, vier extra prijzen te winnen: een koptelefoon, een fototoestel, een DAB-radio en de hoofdprijs, een elektrische damesfiets !  Aan het eind van de dag kon de balans opgemaakt worden:  65 nieuwe donateurs en een opbrengst van bijna € 1.200.  Een geweldig resultaat waar we vooraf wel op gehoopt, maar niet op gerekend hadden. Dankzij deze opbrengst kunnen we in 2018 op de kinderboerderij nog veel meer leuke activiteiten voor jong en oud organiseren.Iedereen die op welke wijze dan ook zijn steentje heeft bijgedragen, bezoekers, sponsoren, gulle gevers, vrijwilligers :  ontzettend bedankt en tot volgend jaar !

Klik hier voor fotoalbum

Afbeelding invoegen

De gelukkige winnares met het verzorgingsteam van Dierenvreugd