Dierenvreugd

Klik hier voor meer informatie waarom de dorpsraad het bestuur van de kinderboerderij heeft overgenomen en wie in de bestuurscommissie zitten.

Update september/oktober

Halloween op kinderboerderij Dierenvreugd

Op zaterdagavond 27 oktober is het zover.  Halloween op de kinderboerderij. Enge dingen horen, zien of zelf doen.
Durf je het aan? Tussen 18.15 en 20.00 uur kun je langs komen.
Je kunt zelf kiezen hoe laat je komt, ieder kwartier begint met een eng verhaal voor een groep. Natuurlijk mogen ouders, opa’s en oma’s daar ook bij zijn. Na het verhaal ga je op de kinderboerderij enge opdrachten uitvoeren, misschien iets knutselen of op de foto bij de fotograaf.

Ben je echt stoer en niet bang uitgevallen ?
Dan kun je in het wandelpark naast de kinderboerderij een hele enge route wandelen. Maar pas op, er gebeuren vreemde dingen in het grote donkere bos !  Maar als je dan alle enge dingen gehad hebt, kun je gelukkig lekker even bijkomen met wat drinken bij een knapperend vuurtje. En natuurlijk wordt het nog veel leuker als je zelf heel eng verkleed gaat. Wie durft ?  Misschien schrikken wij wel van jou, leuk toch ! Krijg je al zin ?  Meld je dan aan via activiteitendierenvreugd@gmail.com. Vermeld in de mail je voor- en achternaam, leeftijd en wie er met je mee komen.
Aanmelden kan tot en met vrijdag 26 oktober.

28 september 2018

Gift van Meerwinkel

Begin augustus mochten we een heel mooi bedrag in ontvangst nemen van Meerwinkel uit Hoofddorp. Daar zijn we heel erg blij mee en danken alle medewerkers voor deze fantastische steun.We gaan samen met onze vrijwilligers een overdekt verblijf maken voor onze watervogels aan de vijverrand.  Wanneer de er weer een ophokplicht van kracht zal zijn kunnen we de watervogels een veilig en fijn onderkomen bieden die past bij het predikaat "Dierenvreugd" We zullen ervoor zorg dragen dat elke euro besteed zal worden aan het beoogde project. Nogmaals, heel hartelijk dank, jullie zijn toppers!

18 augustus 2018

Update februari 2018
Na de succesvolle kerstmarkt zijn de medewerkers en vrijwilligers volop bezig, hieronder een kleine opsomming:·
  • Bijna alle dieren die weg zijn geweest voor de dekking zijn weer terug op de boerderij. We hopen in het voorjaar weer mooie lammetjes te kunnen showen.·
  • De nieuwe data van de aktiviteiten (2018) zullen snel bekend gemaakt worden, houd ook de facebookpagina van de kinderboerderij in de gaten.·
  • Het nieuwe konijnenverblijf, gesponsord door de Rotary en kringloopwinkel "Hebbes"is bijna gereed voor gebruik.
  • Binnenkort wordt de vloer gestort en kunnen de bewoners hun nieuwe verblijf betreden.·
  • Om goed over het terrein met haar dieren te kunnen waken is er onlangs een nieuw camerasysteem op de kinderboerderij geïnstalleerd.·
  • Op 9 en 10 maart a.s. doet de kinderboerderij weer mee met NL doet. Inschrijven kan via de website van NL doet zelf.
  • De klussen die we dan willen oppakken staan daar aangemeld. https://www.nldoet.nl/klus/29506·

Buitenkant nieuwe konijnenverblijf

Afbeelding invoegen

Binnenkant is gereed voor beton storten

Activiteiten

Wegens groot succes vorig jaar is zaterdag 16 december op kinderboerderij Dierenvreugd voor de tweede maal de kerstmarkt georganiseerd.  En ook nu was het een enorm succes met nog veel meer bezoekers dan vorig jaar !  Er was van alles te doen: een levende kerststal, marktkramen, kerstukjes maken, warme chocolade en gluhwein, kerstmuziek, een verhalenverteller, het koor De Christmas Bells, kampvuur, marshmellows maken  en nog veel meer. Ook was er een loterij. Men kon een envelop met een lotnummer kopen en als je prijs had kon je die direct ophalen bij de prijzenkraam. Heel veel mensen vinden dit leuk en hebben lootjes gekocht.En er waren speciaal voor onze donateurs, bestaand en nieuw, vier extra prijzen te winnen: een koptelefoon, een fototoestel, een DAB-radio en de hoofdprijs, een elektrische damesfiets !  Aan het eind van de dag kon de balans opgemaakt worden:  65 nieuwe donateurs en een opbrengst van bijna € 1.200.  Een geweldig resultaat waar we vooraf wel op gehoopt, maar niet op gerekend hadden. Dankzij deze opbrengst kunnen we in 2018 op de kinderboerderij nog veel meer leuke activiteiten voor jong en oud organiseren.Iedereen die op welke wijze dan ook zijn steentje heeft bijgedragen, bezoekers, sponsoren, gulle gevers, vrijwilligers :  ontzettend bedankt en tot volgend jaar !

Klik hier voor fotoalbum

Afbeelding invoegen

De gelukkige winnares met het verzorgingsteam van Dierenvreugd